Canvi de xip amb els cotxes elèctrics

El cotxe elèctric no acaba d’arrencar i es difícil veure cotxes elèctrics per els carrers, a Catalunya es calcula que hi ha uns 400 vehicles elèctrics, la majoria d’empreses i administracions públiques.

Aleshores, ¿Per què no arrenca el cotxe elèctric?

Una de les raons podria ser els dubtes sobre l’autonomia i la recàrrega, es a dir sobre el retard en la tecnologia, però una altra raó podria ser que el vehicle elèctric obliga a canviar d’hàbits després de tant de temps circulant amb els actuals cotxes de combustió.

En aquest sentit, Patrick Renau de l’associació promotora vehicle elèctric Volt-Tour comenta (font: tv3.cat) que de la mateixa manera que amb els mòbils, que ja ens hem acostumat a carregar en hores concretes o a la feina, amb els cotxes elèctrics caldrà fer un canvi de xip per entendre el canvi cultural i d’hàbits que pot suposar adaptar-se a aquesta nova tecnologia.

Personalment, al marge de la tecnologia, el que a mi m’anima i em deixa veure que el canvi es posible , es veure cada vegada més iniciatives, tan a nivell cultural, com formatiu, al voltant dels cotxes elèctrics, des d’activitats per a la ciutadania per tal de familiaritzar-nos amb aquests vehicles, propostes de formació al voltant de la tecnologia dels cotxes elèctrics, o projectes d’investigació a les universitats, per exemple.

Però hem d’entendre que el cotxe elèctric es un projecte de futur, que s’està avançant, i que arribarà, però que de moment cal ser realista, i cal anar-se preparant de mica en mica. Es a dir, no cal que busquem per els carrers els 20.000 cotxes elèctrics que deien que hi hauria circulant, ni ens imaginem encara desmuntant la bateria i fent cua en una electrolinera per que ens la canviïn.

¿Que en penses dels cotxes elèctrics? ¿Estàs disposat a canviar de xip?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Premis Bloc Catalunya

La realitat