El cotxe elèctric guanya autonomia

Escolto per televisió (tv3) que el 2011 serà l’any de passar de la teoria a la pràctica del cotxe elèctric. Sembla ser que als concessionaris ja podrem trobar cotxes elèctrics amb una autonomia acceptable, i prou velocitat per començar a competir amb els altres cotxes de gamma normal.

En qualsevol cas, estem d’acord en que encara s’han de resoldre determinats aspectes al voltant de la recàrrega dels cotxes elèctrics, i del preu, per a convèncer als futurs usuaris dels cotxes elèctrics.

Segons la noticia, els cotxes elèctrics ja s’estan posant a prova per tot Europa, testejant les temperatures extremes, l’autonomia, i la vida de la bateria, en base a la xarxa elèctrica de cada país.

A nivell de prestacions, segons la noticia, a l’últim saló del automòbil de ginebra es van presentar els nous cotxes elèctrics amb autonomia de més de 150 km gracies a les bateries d’io-liti pensades per fer càrregues de entre 6 i 8 hores o de ràpides de 20 minuts (a un preu de electricitat molt més alt).

Seguirem atents a les novetats i noticies pel que fa a l’autonomia dels cotxes elèctrics i les seves prestacions.

¿T’interessa l’autonomia dels cotxes elèctrics?

Comparteix-ho!

One thought on “El cotxe elèctric guanya autonomia

  • Josep Mª

    La veritat es que jo m’estic plantejant la compra d’un cotxe elèctric però el principal problema que hi trobo és l’autonomia, soc de muntanya i normalment faig molts quilómetres els dies que hem desplaço, normalment començo amb una baixada, de 800 m, que es on visc a uns 400 -500 m de Tremp, fent un recorregut d’uns 50 km, de baixada no hem fa por, pero podrè tornar a pujar?, els 150 km d’autonomia son pensats en pla o admeten pujades?, si vaig a Esterri d’Aneu que hi tinc uns 80 km d’anada amb baixades i pujades, hi arribarè?, podrè tornar?. Els dubtes els tindria esclarits si fos com amb el meu cotxe de gasoil, amb el qual puc fer vora un miler de quilómetres sense visitar la gasolinera, en aquest cas no trobaria un problema que tardi 8 hores en carregar-se.
    En el meu cas hem sembla que hem toca esperar bastant o tenir-lo per a desplaçaments curts, en quan als hibrids hem molesta que no n’hi hagi cap amb motor de gasoil, per motius de subministrament només tinc gasoil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Premis Bloc Catalunya

La realitat