Com fer una comparativa de cotxes elèctrics

Tothom vol un cotxe elèctric per al 2021

Tot i que aquest any també se n’ha parlat, i hi ha hagut novetats al respecte del cotxe elèctric, sembla que ens haurem de donar una mica més de marge per estar, i sentir-nos, segurs de comprar-ne un. En aquest sentit, la millor recomanació es començar una comparativa de cotxes elèctrics que tingui en compte algunes de les preguntes més habituals sobre la tecnologia i la mobilitat elèctrica (també la micromobilitat).

A partir d’aquí podrem identificar els 10 criteris més importants a l’hora de comparar tot el que aquesta tecnologia implica: el subministrament de l’energia, les infraestructures de recàrrega i bateries, serveis d’assistència, assegurances i manteniment.

Preguntes freqüents sobre el cotxe elèctric

Hi ha molts dubtes sobre els vehicles elèctrics, i més que en sortiran, per això hem intentat identificar algunes de les preguntes més habituals, que ens serveixin com a primer pas per comparar característiques, preus, models, o ajudes abans de decidir si en comprem un:

  • De què em serveix un cotxe elèctric?
  • Els beneficis de la mobilitat elèctrica
  • Pros i contres dels vehicles elèctrics
  • On i com carregar un acte elèctric?
  • Quant costa un cotxe elèctric?
  • Quines marques tenen cotxes elèctrics?

Informació per comparar preus i prestacions

Per començar una comparativa, hem tingut en compte 4 categories d’informació que podem consultar i comparar fàcilment a partir d’Internet o demanant informació a empreses o concessionaris de venda de cotxes elèctrics.

Aquestes son les categories per començar a comparar característiques:

Tipus de cotxes elèctrics
Quin cotxe em compro? Quins cotxes elèctrics existeixen? Quin es el preu d’un cotxe elèctric? Quina autonomia tenen? En definitiva, Quina es la oferta actual del cotxe elèctric a Catalunya?

Punts de recàrrega
Com es carrega un cotxe elèctric? Quin tipus d’infraestructura de recàrrega existeix i com es gestiona la demanda. Com estan repartides les estacions de recàrrega. Es poden comprar punts de recàrrega portàtils o per al parking?

Ajudes econòmiques
A partir del preu, cal saber si hi ha incentius i accions per a impulsar els cotxes elèctrics, ajudes a la compra per part de particulars, i si existeixen programes d’avantatges urbans per als usuaris de vehicles elèctrics.

Notícies i novetats
Notícies i novetats sobre el món dels vehicles elèctrics, cotxes, motos, bicicletes, patinets, per a no quedar-se desendollat de les iniciatives del sector elèctric i de millora del medi ambient.

Dubtes respecte la mobilitat elèctrica

‘Tothom vol un cotxe elèctric per al 2021’, Aquest podria ser el titular d’una notícia (fictícia) al gener de 2021, i es que tot i la euforia de cada any, igual que tota nova tecnologia, el vehicle elèctric ha de superar certes barreres per a la seva introducció, tant pel desconeixement dels usuaris de les possibilitats reals i beneficis que li ofereix, com per la necessitat que l’oferta es desenvolupi el més àmpliament possible. Sens dubte, els cotxes elèctrics o endollables poden arribar a ser una alternativa vàlida als cotxes actuals de combustió interna. Si vols un cotxe elèctric has d’estar preparat.

Sembla que 2021 pot ser l’any en què s’impulsarà a Catalunya l’ús del cotxe elèctric. Però per a això els possibles futurs usuaris del cotxe elèctric hem de conèixer bé tot el que aquesta tecnologia implica: el subministrament de l’energia, les infraestructures de recàrrega i bateries, serveis d’assistència, assegurances i manteniment, etc..

Quins criteris trio per a comparar un cotxe elèctric?

Comparteix-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Premis Bloc Catalunya

La realitat